Menu

Kieli:

Viljelkää omalla parvekkeellanne

Haluatko nauttia itsekasvatetuista vihanneksista ja yrteistä tänä kesänä? Silloin on korkea aika aloittaa istutus. Me Balcolla jaamme parhaat vinkkimme parvekeviljelyyn.

Parvekkeella viljeleminen on fantastinen tapa saada vihreyttä ja ehkä jopa korjata satoa omia vihanneksia, yrttejä tai kukkia, vaikka tila olisikin rajallinen. Kevät on ihanteellinen aika aloittaa kylvö tai istutus saadaksesi rehevän ja tuottavan parvekkeen lämpimämmille kuukausille. Tässä viisi vinkkiä siitä, mitä voit viljellä parvekkeellasi ja joiden kanssa sinun tulisi aloittaa keväällä:

Viljelkää omalla parvekkeellanne

Tomaatit – Tomaattikasvit viihtyvät hyvin ruukuissa aurinkoisella parvekkeella. Ne tarvitsevat säännöllistä kastelua ja lannoitusta sekä tukea kasvaakseen ylöspäin. On olemassa lajikkeita, jotka on erityisesti kehitetty ruukkuviljelyyn, ja näillä on yleensä pienempi kasvutapa, joka sopii parvekeviljelyyn.

Yrtit – Yrtit, kuten basilika, minttu, persilja ja korianteri, voidaan helposti viljellä parvekkeella. Ne eivät vaadi paljon tilaa ja voidaan myös kasvattaa pienemmissä ruukuissa tai laatikoissa. Yrtit pitävät auringosta, mutta saattavat tarvita hieman varjoa kuumimpina kesäpäivinä. Ne antavat myös ihanan maun ruoanlaittoon.

Viljelkää omalla parvekkeellanne
Viljelkää omalla parvekkeellanne
Viljelkää omalla parvekkeellanne
Viljelkää omalla parvekkeellanne

Salaatti – Lehtisalaatin voi kylvää suoraan ruukkuihin tai laatikoihin, ja se alkaa kasvaa nopeasti. Salaatti on täydellinen jatkuvaan kylvöön; kylvämällä uutta siementä muutaman viikon välein, voit saada tuoretta salaattia saataville koko kesän ajan.

Mansikat – Mansikoita voidaan kasvattaa roikkuvissa korissa tai erityisesti suunnitelluissa mansikkaruukuissa parvekkeella. Ne tarvitsevat aurinkoisen sijainnin ja tasaisen kosteuden. Mansikoiden kasvattaminen parvekkeella voi olla erityisen palkitsevaa, sillä voit nauttia makeista ja mehukkaista marjoista suoraan kasvista.

Paprika ja chili – Sekä paprika- että chilipippurikasvit voivat viihtyä hyvin ruukuissa aurinkoisella ja suojaisalla paikalla parvekkeella. Ne eivät ainoastaan tuota herkullisia hedelmiä, vaan ovat myös kauniita katsella värikkäine hedelmineen vihreitä lehtiä vasten.

Varmista, että parvekelaatikoillasi ja ruukuillasi on hyvä salaojitus ja käytä ravinteikasta maata. Säännöllinen kastelu ja lannoitus kasvin tarpeiden mukaan auttavat parvekekasvejasi kukoistamaan.

Viljele omalla parvekkeellasi ja luo vihreä keidas

Toinen tehokas tapa piristää parveketta on kasvit, kaikenlaiset. Sekoita vihreitä ja värikkäitä kasveja luodaksesi helposti mielenkiintoisia kontrasteja. Jos sinulla on paljon tilaa parvekkeellasi, voit käyttää suurempia ruukkuja kasvattaaksesi sekä kukkia että yrttejä (älä unohda suojata pohjaa, jotta lattia tai parvekematto ei vahingoitu).

Viljelkää omalla parvekkeellanne

Onko sinulla pienempi parveke? Hyödynnä korkeutta sen sijaan. Pinota omenalaatikoita päällekkäin, niin voit sijoittaa kasveja sekä laatikon sisään että päälle luodaksesi vihreyttä eri tasoille parvekkeellasi.

Toinen vinkki on hankkia kukkaportaat tai -teline, jossa on tilaa useammalle ruukulle. Onko sinulla lapsia tai lemmikkejä? Muista, ettei rakennelmasta tule liian korkea, jotta se ei muodostu kiipeilytelineeksi.

Ensimmäinen askel voi olla kysyä neuvoja ja vinkkejä kasveista kukkakaupan henkilökunnalta. Onko kyseessä avoin parveke, jossa kasvien tulee kestää hieman pakkasta keväällä, vai lasitettu parveke, jossa kesäkuukausina voi tulla aurinkoisella säällä kuumaa?

Toivotamme teille Balcolla miellyttävää kevättä ja kesää parvekkeellanne.


Euroopan suurin lasitettujen parvekkeiden ja avoparvekkeiden toimittaja

Balco on parvekerakentamisen markkinajohtaja, joka kehittää, valmistaa, myy ja asentaa avonaisia ja lasitettuja parvekejärjestelmiä. Parvekkeemme soveltuvat niin uudis-, korjaus- kuin täydennysrakentamiseenkin.

Asiakkaitamme ovat muun muassa taloyhtiöt, asumisoikeusyhdistykset, kunnalliset asuntoyhtiöt, yksityiset kiinteistönomistajat, arkkitehdit ja rakennuttajat. Tuotantomme ja pääkonttorimme sijaitsevat Växjössä, Ruotsissa, ja meillä on tytäryhtiöt Suomessa, Norjassa, Tanskassa, Isossa-Britanniassa, Saksassa, Puolassa ja Alankomaissa.

Balcon avoparveke Balco
Balco – Balcon avoparveke
Balcon lasitettu parveke Balco
Balco – Balcon lasitettu parveke

Ota yhteyttä – takaamme nopean ja yksilöllisen palvelun.

Tilaa uutiskirjeemme!

Saat jatkuvaa tietoa tuotteistamme ja ratkaisuistamme vuokralaisyhdistykset, kunnalliset taloyhtiöt, yksityiset kiinteistönomistajat, arkkitehdit ja rakentajat.