Menu

Kieli:

Kolme kevätvinkkiä parvekkeelle

Kevään lämpö ja ensimmäiset auringonsäteet ovat pian täällä. Siksi me Balcolaiset haluammekin jakaa parhaat vinkkimme, kuinka parvekkeesta saa tehtyä keväisemmän.

Lisää väriä ja sekoita eri materiaaleja

Luo parvekkeestasi ihanan kutsuva keidas kevätpäivistä nautiskelua varten yhdistämällä värikkäitä ja kuvioituja ruukkuja, tyynyjä sekä vilttejä. Parvekkeen yleisilmettä voi uudistaa helposti ilman kaikkien parvekekalusteiden vaihtamista, kun sekoittaa ennakkoluulottomasti erilaisia materiaaleja. Edullinen ja kaunis piristys parvekkeelle ovat värikkäät lasit, kupit ja pienet lautaset, joiden avulla saa luotua keväisen kahvihetken parvekkeella.

Luo vihreä keidas parvekkeellesi

Toinen nopea tapa piristää parveketta ovat erilaiset kasvit. Yhdistä vihreitä ja värikkäämpiä kasveja luodaksesi sopivaa kontrastia. Jos parvekkeella on erityisen paljon ylimääräistä tilaa, voit hyödyntää suurempia kukkalaatikoita viljelläksesi itse upean näköisiä kukkia ja käytännöllisiä yrttejä. Muista suojata ensin pohja, jotta parvekkeesi lattia tai matto ei mene pilalle.

Mikäli parvekkeella ei juuri ole lattiatilaa, hyödynnä koko parvekkeen korkeus. Pinoa esimerkiksi puulaatikoita päällekkäin siten, että kasveja voi asetella sekä laatikon sisään että sen päälle tuodaksesi vihreyttä useammalle eri tasolle. Toinen vaihtoehto on hankkia kukkateline tai muu porrasmallinen teline, johon voi asetella useamman kukkaruukun. Jos kotona on lapsia tai lemmikkejä, jätä teline matalammaksi, jotta sen avulla ei pääse kiipeämään vaarallisen korkealle.

Jos sopivien kasvien valinta parvekkeelle tuntuu hankalalta, kannattaa apua ja vinkkejä pyytää lähimmän puutarhaliikkeen henkilökunnalta. Sopivien kasvien valintaan vaikuttaa muun muassa se, onko parveke lasitettu vai lasittamaton. Lasittamattomalla parvekkeella kasvien tulee kestää pientä yöpakkasta keväällä, kun taas lasitetulla parvekkeella kasvit eivät saa hätkähtää kesäkuukausina todella polttavan kuumaksi kohoavaa lämpötilaa.

Balco, lasitettuja parvekejär, parvekkeellejestelmiä. parvekkeelle. Kolme kevätvinkkiä parvekkeelle
Kolme kevätvinkkiä parvekkeelle

Valaise hämäriä kesäiltoja

Vaikka Suomen kesässä riittää useimmiten valoa luonnostaa, parvekkeelle voi olla kuitenkin hyvä asettaa muutama valonlähde. Balco suosii aurinkokennolamppuja, jotka ovat hieman hellempiä niin ympäristölle kuin sähkölaskullekin. Lamput eivät myöskään ole yhtä suuri paloriski, kuin kynttilät. Jos sinulla on avoin parveke, voit kokeilla kietoa parvekkeen kaiteeseen erilaisia tunnelmaa tuovia valoketjuja.

Tänä päivänä saatavilla on runsaasti edullisia ja tehokkaita aurinkokennolamppuja, jotka voit löytää helposti lähimmästä tavaratalosta, kodintarvikeliikkeestä tai hyvin varustellusta päivittäistavarakaupasta. Pyörähdä seuraavalla kauppareissulla valaisinosastolla ja tutustu valikoimaan.

Me Balcolla toivotamme mukavaa kevättä ja kesän alkua parvekkeellasi!


Euroopan suurin lasitettujen parvekkeiden ja avoparvekkeiden toimittaja

Balco on parvekerakentamisen markkinajohtaja, joka kehittää, valmistaa, myy ja asentaa avonaisia ja lasitettuja parvekejärjestelmiä. Parvekkeemme soveltuvat niin uudis-, korjaus- kuin täydennysrakentamiseenkin.

Asiakkaitamme ovat muun muassa taloyhtiöt, asumisoikeusyhdistykset, kunnalliset asuntoyhtiöt, yksityiset kiinteistönomistajat, arkkitehdit ja rakennuttajat. Tuotantomme ja pääkonttorimme sijaitsevat Växjössä, Ruotsissa, ja meillä on tytäryhtiöt Suomessa, Norjassa, Tanskassa, Isossa-Britanniassa, Saksassa, Puolassa ja Alankomaissa.

Ota yhteyttä – takaamme nopean ja yksilöllisen palvelun.

Tilaa uutiskirjeemme!

Saat jatkuvaa tietoa tuotteistamme ja ratkaisuistamme vuokralaisyhdistykset, kunnalliset taloyhtiöt, yksityiset kiinteistönomistajat, arkkitehdit ja rakentajat.