Menu

Kieli

NO DK NL DE PL EN CH SV FI

Balco toivottaa kaikille hyvää pääsiäistä – tarjoamme kolme kevätvinkkiä parvekkeellesi

Balco toivottaa kaikille hyvää pääsiäistä! Balcon pääsiäismunista löydät kolme vinkkiä siihen, miten valmistelet parvekkeesi lämpimiä päiviä varten. 

Lisää parvekkeelle väriä ja yhdistele erilaisia tekstuureja
Somista parvekkeesi värikkäillä yksityiskohdilla, kuten kuviollisilla ja erivärisillä ruukuilla. Uudista parvekkeen ilme valitsemalla esineitä, joissa on keskenään erilaisia pintarakenteita eli tekstuureja, niin et joudu vaihtamaan parvekkeen koko sisustusta.

Luo vihreä keidas
Toinen tehokas tapa piristää parveketta ovat kaikenlaiset kasvit. Saat helposti aikaan mielenkiintoisia kontrasteja yhdistelemällä vihreitä ja värikkäitä kasveja. Jos parvekkeellasi on paljon tilaa, voit tehdä lavakauluksista sekä kukkien että maustekasvien viljelylaatikoita. Muista tällöin suojata pohja, jotta parvekkeen lattia tai matto ei mene pilalle. Jos parvekkeesi ei ole koolla pilattu, hyödynnä sen korkeutta. Pinoa puisia laatikoita päällekkäin, niin voit asettaa kasveja sekä laatikoiden sisään että niiden päälle ja tuoda näin vihreyttä parvekkeen eri tasoille. Toinen kätevä apukeino pienellä parvekkeella on hankkia porrasmallinen teline, jossa on pystysuunnassa tilaa usealle ruukulle. Jos sinulla on lapsia tai lemmikkejä, älä kasaa laatikoita liian korkeaksi pinoksi, joka houkuttelee kiipeämään.

Valaise hämäriä iltoja
Vaikka Suomen kesässä riittää useimmiten valoa luonnostaan, parvekkeelle voi olla kuitenkin hyvä asettaa muutama valonlähde. Balco suosii aurinkokennolamppuja. Niitä kiittää sekä ympäristö että sähkölasku. Toinen hyvä puoli niissä on se, että ne eivät ole yhtä suuri paloriski kuin kynttilät. Jos sinulla on avoin parveke, voit käyttää valo- tai lamppuketjua, joka on helppo kietoa parvekkeen kaiteeseen.