Menu

Kieli:

Teerikuja ja Mäntynummenkatu

Lasitus pidentää parvekkeiden käyttökautta

Monissa asuintaloissa Raaseporissa on vanhat ja kuluneet parvekkeet. Viime vuosina kunta on turvautunut Balcoon uusittaessa useiden kiinteistöjen parvekkeita. Vuokralaiset voivat näin nauttia parvekkeista ympäri vuoden palelematta.
– Asukkaat ovat erittäin tyytyväisiä, ja itsestänikin on paljon aiempaa mukavampi esitellä näitä asuntoja, sanoo Raaseporin kaupungin kiinteistöisännöitsijä Peter Sjöström.

Balco on yksi Euroopan johtavia parveketoimittajia, mutta suhteellisen uusi tulokas Suomen markkinoilla. Vuonna 2017 yritystä pyydettiin tarkastamaan yhden kiinteistön 24 parveketta Teerikujalla Raaseporissa. Kiinteistön omistaa Raaseporin kaupunki, ja vuokralaiset olivat jo pitkään valittaneet huonokuntoisista parvekkeista. Parvekkeiden lattian muodostaneita betonilaattoja ei ollut vaihdettu sen jälkeen, kun talo rakennettiin 1970-luvun lopussa. Laatat olivat niin murentuneita, että osia niistä oli tippunut alapuolisiin kerroksiin. Koska parvekkeiden katsottiin olevan aivan liian huonossa kunnossa kunnostettavaksi, ne päätettiin poistaa kokonaan ja korvata uusilla. Balco voitti tarjouskilpailun, ja vajaat puoli vuotta myöhemmin vuokralaiset saivat nauttia uusista, lasitetuista parvekkeistaan.
– Parvekkeita ei ollut aluksi tarkoitus lasittaa, mutta Balco teki meille siitä todella hyvän tarjouksen. Asukkaat ovat äärimäisen mielissään lasituksesta. Nyt huono sääkään ei estä heitä oleskelemasta parvekkeella, ja he pystyvät käyttämään parvekkeitaan palelematta aiempaa aikaisemmin keväällä ja pidempään syksyllä, Peter Sjöström toteaa.

Faktaa projektista

Asiakas:

Raaseporin vuokra-asunnot

Valmistusvuosi:

2017 ja 2019

Osoite:

Teerikuja 2
10320 Karjaa

Parvekkeiden määrä:

75

Citat Balco

En ole parvekkeiden asiantuntija, mutta kun seison edellä mainittujen kiinteistöjen parvekkeilla, koen ne hyvin laadukkaiksi.
Ne tuntuvat tukevilta, ja samalla ne ovat erittäin tyylikkäitä.

Peter Sjöström

Isännöitsijä, Raaseporin vuokra-asunnot

Ennen

Teerikuja

Jälkeen

Teerikuja

Ennen

Mäntynummenkatu

Jälkeen

Mäntynummenkatu

Laadukas vaikutelma

Vuoden 2019 alussa eli kaksi vuotta Teerikujalla tehtyjen muutostöiden jälkeen Raaseporin kaupunki kääntyi uudelleen Balcon puoleen voitettuaan taas tarjouskilpailun. Tällä kertaa kyseessä olivat toisella puolella kaupungin keskustaa Mäntynummenkadulla sijaitsevat kaksi kiinteistöä, jotka on rakennettu niin ikään 1970-luvulla. Peter Sjöström, joka on myös Mäntynummenkadun isännöitsijä, muisti, miten tyytyväisiä Teerikujan vuokralaiset olivat olleet lasitettuihin parvekkeisiinsa ja huolehti siitä, että lasitus oli mukana tarjouspyynnössä. Runsaat kolme kuukautta purkamisen aloittamisesta Balco oli saanut valmiiksi 48 uutta parveketta. Vuokralaiset ovat ottaneet ne vastaan hyvin iloisina, ja Peter Sjöström on saanut kyselyjä uteliailta naapureilta, jotka myös haluaisivat uudet parvekkeet.

– En ole parvekkeiden asiantuntija, mutta kun seison edellä mainittujen kiinteistöjen parvekkeilla, koen ne hyvin laadukkaiksi. Ne tuntuvat tukevilta, ja samalla ne ovat erittäin tyylikkäitä. Parvekkeiden runko on terästä, minkä vuoksi ne ovat kevyempiä ja pitkäikäisempiä kuin pelkästään betonista tehdyt parvekelaatat. Nyt meidän ei tarvitse vaihtaa parvekkeita vuosikausiin, Peter Sjöström sanoo.

Tuotetiedot

Lasitusjärjestelmä – Twin / Air
Balcon ainutlaatuisella Twin-Lasituksella saat kaksi järjestelmää yhdessä. Suurin joustavuus ja mahdollisuus avata koko parveke. Älykäs lasiovi voidaan avata sekä tavallisena liukuovena että kääntää sisään taitettuna lasiovena.
Lasitus on toteutettu niin että alempi kiinteä lasi joka ei ole näkyvä on huomattavasti matalampi kuin avattava kirkkaan lasin osuus. Jolloin käyttäjä pystyy avata suurimman osan parvekkeesta turvallisesti korotetun lisäkaiteen ansiosta.

Balcon parvekkeet luovat tilaa asumiselle

Balcon lasijärjestelmä mahdollistaa suuremmat parvekkeet. Käytettävyys paranee ja koti saa upean lisäulottuvuuden. Kyllä hyödyt ovat monet lukea lisää tästä.

Onko teillä tiedossa parvekeprojekti? Me autamme.

Täytä nimesi, puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi, niin otamme yhteyttä.
Emme tee yksittäisiä parvekkeita omakotitaloihin tai vastaaviin.

    Olen lukenut ja samaa mieltä Balcos Integrity Policy

    Tilaa uutiskirjeemme!

    Saat jatkuvaa tietoa tuotteistamme ja ratkaisuistamme vuokralaisyhdistykset, kunnalliset taloyhtiöt, yksityiset kiinteistönomistajat, arkkitehdit ja rakentajat.