Menu

Kieli

NO DK NL DE PL EN CH SV FI

Alumiinin käytön vähentymisellä ratkaiseva vaikutus ympäristöön

Yhdessä konsulttiyritys Tyrénsin kanssa vuosina 2019 ja 2020 tehdyt elinkaariarvioinnit (LCA) osoittivat, että yrityksen suurin negatiivinen ilmastovaikutus liittyy alumiinin käyttöön. Koska alumiini on keskeinen ainesosa Balco AB:n tuoteratkaisuissa, sen käytön vähentämisellä voi siis olla suuri merkitys yrityksen ilmastovaikutuksen kannalta.

Tämä oivallus johti laajaan selvitystyöhön, joka on jo tuottanut tulosta useiden toimenpiteiden muodossa, kertoo Balco AB:n toimitusjohtaja Camilla Ekdahl.

– Balco AB on siirtynyt vuoden alusta käyttämään Hydro REDUXA ‑materiaalia, joka on uusiutuvien energialähteiden ja uuden energiaa vähemmän kuluttavan valmistustekniikan avulla valmistettua alumiinia. Valmistustapa tarkoittaa hiilidioksidipäästöjen vähenemistä 50 prosentilla aikaisempaan valmistusprosessiin verrattuna.

Myös tuotepuolella elinkaariarvioinnit ovat inspiroineet ajattelemaan asioita uudella tavalla.

– Balco AB on kehittänyt osana sekä muotoilun muutosta että kestävän kehityksen mukaista ajattelutapaa täysin uuden kehyksellisen TwinView-parvekelasin, jossa olemme onnistuneet korvaamaan alumiiniprofiilien osia lasilla. Tämä vähentää parvekelasin alumiininkulutusta jopa 12 prosenttia. Ensimmäinen TwinView-projekti valmistui vuoden 2021 ensimmäisellä neljänneksellä.

Viime vuoden toimenpiteet ovat vahvistaneet ympäristöprofiiliamme, mutta työ ilmastovaikutustemme vähentämiseksi jatkuu tietenkin edelleen, kertoo Balco AB:n toimitusjohtaja Camilla Ekdahl.