Parvekeratkaisu, joka kestää eliniän

30 March 2017

Suurempaa parvekeremonttia voidaan siirtää viidestä kymmeneen vuoteen korjaamalla parvekkeen näkyvät viat. Sen sijaan uusimalla koko parveke ikää tulee heti 50 vuotta. Itse asiassa pidemmällä ajanjaksolla mitattuna parvekkeen uusiminen on aina edullisempi ratkaisu.


Hangon Majakka/Oy Chyde Invest Ab ennen remonttia.

– Kun parvekkeen betonilaatan pohjasta alkaa irrota lohkareita, sen ruostuneet raudoitukset tulevat näkyville tai rappaus hilseilee, on aika toimia, kertoo aluemyyntipäällikkö Anssi Aaltonen Balco Oy:stä.

– Taloyhtiöissä päädytään usein korjaamaan näkyvät vauriot, vaikka hyvin usein kannattaisi vaihtaa koko parveke uuteen ja saada kerralla kestävä ratkaisu.

– Uudelleen pinnoittamalla, raudoituksia putsaamalla ja paikkaamalla saadaan suurempaa remonttia toki siirrettyä, mutta usein korjaukset joudutaan uusimaan muutaman vuoden välein, ja tämä on kallista, jatkaa Aaltonen.

Uudet parvekkeet kohentavat asumismukavuutta ja asuntojen arvoa heti valmistuttuaan. Parvekkeiden kokoa voidaan kasvattaa ja ne voidaan lasittaa, jolloin niiden käyttöaste ja -tavat lisääntyvät. Lasittamalla parveke huoneistoon saadaan lisättyä yksi huone, jota voidaan käyttää suuren osan vuodesta. Lasitus pitää tilan myös kuivana, jolloin siellä olevia kalusteita ja varusteita ei tarvitse siirtää talven ajaksi varastoon.


Tämänhetkinen tilanne, kun rappaus on valmis.

Korjauksiin herätään viime hetkellä

Parvekkeet ovat suuren osan vuodesta veden, rännän ja lumen armoilla, ja erityisen koville joutuvat vanhat, lasittamattomat avoparvekkeet. Vanhoissa parvekkeissa lattiat ovat yleensä vesieristämätöntä betonia, mikä rasittaa betonin rakennetta todella paljon ja lopulta tuhoaa sen.

Aaltosen mukaan taloyhtiöt heräävät parvekekorjauksiin useimmiten niin myöhään, että viisain vaihtoehto olisi vaihtaa saman tien parvekkeet uusiin. Balco Oy vaihtaa noin kaksi parveketta päivässä riippuen parvekkeen koosta, kiinnitystavasta ja tontin maastosta.

– Balco Oy tekee koko urakan lupa-asioista rakennesuunnitteluun ja lopputarkastukseen asti ja suorittaa tarvittaessa myös julkisivurappaukset, kertoo Aaltonen.

– Yksi ja sama toimittaja helpottaa taloyhtiön työtä. Vaihtoehto olisi ottaa tarjoukset metalliyritykseltä, betoniurakoitsijalta ja lasitusfirmalta, jolloin ongelmia saattaa koitua mm. tuotteiden yhteensopivuuden ja vastuukysymysten osalta.

– Voidaan helposti arvioida, kumpi tapa on parempi työn keston, kustannusten, arvonnousun ja vastuukysymysten kannalta. Meillä hallitaan parvekeremontit alusta loppuun, toteaa Aaltonen.


Kuvamontaasi projektista valmiina uusine parvekkeineen.

http://www.rakennamme.fi/korjausrakentaminen

Johtava lasitettujen ja avoimien parvekkeiden toimittaja euroopassa | Balco
WordPress Video Lightbox